Start bouw nieuwe pand Timmerfabriek Mekenkamp

Het bedrijventerrein De Zegge VII is volop in ontwikkeling. Wim Harbers, eigenaar van Timmerfabriek Mekenkamp, tekende afgelopen februari voor een perceel van 9.500 m². Het bedrijf verhuist straks vanaf de Overkampsweg in Raalte naar De Zegge VII. Inmiddels is de bouw van het nieuwe pand begonnen.

Wim Harbers: “De kavel en het gebouw zijn uitgezet. De fundering is uitgegraven en de prefab fundering-elementen zijn geplaatst. Daarnaast is de riolering en hemelwaterafvoer aangebracht.” Volgens planning zijn de ruwbouw, wanden, vloeren en het dak voor de bouwvakvakantie klaar. Daarna start de aannemer met de afbouw en installaties.

De werkzaamheden lopen tot nu toe voorspoedig. “De verschillende leveranciers werken op een positieve manier met elkaar samen. Daar ben ik erg blij mee. Wat betreft de nutsvoorzieningen hebben we nog wel een uitdaging. We hebben namelijk nog geen bouwstroom en water. Hopelijk wordt dit snel opgelost.”

In februari gaf Wim Harbers aan dit jaar nog te willen verhuizen naar het nieuwe pand. Die planning is nog steeds haalbaar. “Op dit moment werken we de planning uit voor het monteren van de nieuwe installaties en de verhuizing van de bestaande installaties. Dit gaat in de maanden november en december gebeuren. Ons kerstdiner vindt in het nieuwe pand plaats!”